Heb jij ook zo’n Picasso in de dop in huis? Nou, berg je dan maar. Je witte, maar ook je gekleurde muren zijn niet meer veilig. Viltstift, krijt en wasco worden er op losgelaten als je ook maar heel even de andere kant op kijkt. Toch kun je de creativiteit van je kinderen best een beetje sturen. Door ze speciale “stiften” te geven die ze kunnen gebruiken op glas bijvoorbeeld. De douchewand, de douchedeur en alle ramen in je huis zullen worden voorzien van de meest bijzondere kunstwerken. En een bijkomend voordeel: je hoeft nooit meer een boos kind onder de douche te zetten. Hij of zij zal juist graag onder de douche stappen, zodat er verder getekend kan worden. Zo wordt je huis één grote galerie.

Wat doe je met alle kunstwerkjes van je kinderen?

Want geloof me, na één of twee jaar school heb je bijna een extra kamer nodig om alle kunstwerkjes in te bewaren. Ik doe het als volgt: ieder meegebracht kunstwerk wordt op de koelkastdeur opgehangen met magneten. Wordt het volgende kunstwerk gebracht, dan maak ik een foto van het oude kunstje en sla die foto goed op (met de naam van het betreffende kind, de datum en soms ook wat het kunstwerk moet voorstellen). Dan kan het oude kunstwerk bij het oud papier en is er ruimte gemaakt voor het nieuwe kunstwerk. Natuurlijk bewaar ik de speciale werken wel: die voor vaderdag, moederdag en de diverse verjaardagen. Deze doe ik in een doos, direct nadat ik op de achterkant het jaartal heb gezet.
Douchewand

Zo schattig om op terug te kijken

Na verloop van tijd kun je dan de kunstwerken nog eens even bekijken. Je ziet dan heel goed welke ontwikkeling je kind heeft doorgemaakt. Van kopvoeters en krassen tot complete plattegronden met de namen erbij geschreven. Je weet dan ineens weer dat je kind de “e” altijd verkeerd om schreef. Gelukkig is dat na verloop van tijd heus goed gekomen.

Thuis aan de knutsel

Nu in de herfst is het hartstikke leuk om samen met je kind te knutselen met natuurlijke materialen. Sowieso is dingen samen doen erg leuk, wedden dat je kind dat ook vindt? Er is voldoende materiaal te vinden in de natuur. Al blijft het tekenen of het knutselen met loombandjes, strijkkralen en klei toch ook een aanrader. Voor nieuwe mogelijkheden kunnen jullie samen online kijken. Want zelfs met basic materialen is er altijd meer mogelijk dan je van te voren had bedacht.

27 oktober 2018

Geef een reactie