bureaustoel

Ben je op zoek naar een nieuwe bureaustoel of is je huidige stoel echt aan vervanging toe? Dan ben je bij de juiste blog beland. Het kopen van een bureaustoel kan vrij lastig zijn. het gaat niet alleen om trends of welke stoel het beste in je interieur past, het belangrijkste is dat de stoel je lichaam zo goed mogelijk ondersteunt voor het optimale comfort.

1. Zorg dat er NPR-1813 in de bureaustoel naam staat

NPR-1813 staat voor Nederlandse Praktijk Richtlijn 1813. Dit kenmerk geeft aan dat de bureaustoel geschikt is voor het grootste deel van de Nederlandse bevolking door de manier waarop je de stoel kunt verstellen. Zowel lange als korte mensen moeten de stoel kunnen gebruiken.

Als je een bureaustoel koopt met dit kenmerk weet je dat je de juiste keuze maakt!

2. Kies voor een verstelbare rugleuning en armsteunen

Het is belangrijk dat je de juiste houding hebt achter je bureau zodat je geen last krijgt van lichamelijke klachten. Kies daarom voor een bureaustoel met verstelbare rugleuning en armsteunen. Vooral de onderkant van je rug heeft vaak ondersteuning nodig, hiervoor kun je een lendensteun kopen.

Wanneer heb je de juiste houding? Je hebt je bureaustoel juist ingesteld wanneer je nek wordt ontlast, de armleuningen je schouders niet omhoog duwen en je ellebogen direct onder de schouders liggen.

3. Stel de veerdruk af op je lichaamsgewicht

Comfort weegt zwaar bij het kopen van een nieuwe bureaustoel. Onze tip: stel de veerdruk af op je lichaamsgewicht. Hierdoor is je zitcomfort het best en wordt je bovenlichaam bij iedere houding voldoende ondersteund.

4. Kies voor een verstelbare zithoogte

Feitje: de beste zithouding bereik je wanneer je onderbenen en bovenbenen een hoek van 90 graden vormen. Misschien wist je dit al, maar voldoende mensen zitten nog steeds te hoog of te laag. Zorg dus dat de zithoogte van de stoel versteld kan worden.

5. Let op de stof en bekleding

Om te voorkomen dat je na een aantal jaar op een keiharde bureaustoel zit, is het belangrijk om de stof en bekleding van  de stoel te checken. Hiervoor kun je kijken naar het aantal toeren van de Martindale Test. Is de bekleding getest op 100.000 toeren Martindale? Dan is de stof van goede kwaliteit en gaat het lang mee. Vergeet ook niet de kwaliteit van het schuim na te vragen.

Aan de hand van deze tips ben je gegarandeerd van een juiste, comfortabele bureaustoel waar je uren heerlijk op kunt zitten!

Geef een reactie