Kent u dat gevoel wat u krijgt als u een feestje binnenstapt en u overweldigt wordt door de mooie decoratie en mooie kleding van mensen? Ik heb het over het gevoel dat u net niet tot de sociale laag behoort van de mensen die het feest geven. Zelf was dit me nog nooit eerder gebeurd, maar laatst had ik een aangename verrassing toen ik het nieuwe huis van onze buren bezocht. Ik ben opgegroeid in Gouda, waar mijn ouders vrij simpele, maar degelijk verdienende baantjes hadden. Mijn moeder werkte bij een winkel en mijn vader was leraar bij de lokale basisschool. De baantje waren oké, maar we verdienden niet al te veel. Dit betekende dat ik opgroeide in een rijtjeshuis. Het was pas later toen ik me verdiepte in software en coderen dat ik succes ervaarde. Ik kon eindelijk een villa betalen en dat zelfs voor mijn vijfentwintigste levensjaar. Een nerd zijn had zich duidelijk afbetaald. Samen met mijn toenmalige vriendin kocht ik een woning net buiten Woudenberg, een dorp in de omgeving van Utrecht. Het was een nieuwbouwwijk en we dachten er niet over om een introductie te organiseren. Maar onze buren duidelijk wel. Laat me u vertellen hoe ze mij verrasten met hun gastvrijheid en uitbundige feest!

Pure klasse!

Toen mijn buren een week na ons in hun nieuwe vrijstaande villa trokken ontvingen we vrijwel direct een kaartje in onze brievenbus. Het was een uitnodiging. Ik was verbaast. Hoe konden ze nu al een feestje geven voor de hele buurt zonder dat ze nog maar enkele vorm van meubilair hadden ingekocht? Het antwoord bleek simpel, maar doeltreffend. Ze hadden gebruik gemaakt van twee soorten barretjes, beide mobiel! Toen ik het feestje binnenliep zag ik overal statafels met mooie bekleding en aan weerszijden  van de woonkamer een mobiele bar en buiten zelfs een mobiele cocktailbar! Iedereen om mij heen had mooie kleding aan van dure merken. En daar stonden mijn vrouw en ik, simpelweg met een t shirt en een spijkerbroek. Ik schaamde me kapot. Iedereen om ons heen rook zowat naar geld en ik durfde het niet uit te stralen als trotse Nederlander. Het was duidelijk dat ik buiten de mand viel, ik had de hele avond moeite met het maken van connecties. Volgende week plan ik een feest, groter dan mijn buren. Hopelijk kan ik dan eindelijk mijn netwerk uitbreiden. Altijd lastig dit soort feesten.

29 augustus 2020

Geef een reactie