De mogelijkheden voor je nagels zijn de laatste tijd bijna eindeloos geworden. Voor iedereen is er wel een stijl te vinden die goed past. Van de meest simpele korte nagels in een basic kleur tot de langste nagels in een andere vorm. Al die verschillende soorten angels passen bij verschillende type personen en gelegenheden. In deze blog bespreken we zoveel mogelijk soorten nagels en wanneer ze tot hun recht kunnen komen. Ben jij iemand die graag nagels draagt of wel geïnteresseerd is in het dragen van mooie nagels? Deze blog is dan een must om te lezen, zodat je kennis over de verschillende soorten kunsten met nagels voor jou bekend terrein worden.

Je eigen nagels

Hoewel veel mensen bij nagels al gauw denken aan neppe nagels is dat natuurlijk niet de enige optie. Je kunt ook met je eigen nagels een hoop dingen doen. Je kunt ze laten vijlen in een andere mooie vorm voor wat variatie. Als je jouw standaard ronde nagelvorm zat bent is dat een goede oplossing. Ook kun je ze laten lakken of zelf lakken met nagellak. Wat je vaak ziet is dat nagellak (helaas) wel snel weer opnieuw aangebracht moet worden om het mooi te houden.

Een nieuwe manier voor eigen nagels

Waar iedereen vroeger gewoon even hun nagels lakte met een kleurtje naar keuze, is er nu een nieuwe mogelijkheid. Het probleem van nagellak die snel vervaagt is voorbij. Met gellak kun je namelijk langer van je nagellak genieten. Je kunt gellak sets laten zetten in vrijwel alle kleuren en het wordt in meerdere lagen opgebracht. Tussen elke laag moeten de nagels drogen in een speciaal apparaat. Als het ware is gellak een soort harde nagellak dat een langere periode op de nagels blijft zitten en minder makkelijk loskomt. Je kunt dit met gellak sets thuis doen of bij een goede nagelsalon. Ook kun je hier nail art op laten plaatsen. Dit kan het geheel nog mooier maken.

De neppe nagels

Met een plastic tip en acryl of solar poeder worden de mooiste kunstnagels gecreëerd. Van nagels in een natuurlijke kleur tot mooie gekleurde overgangen, alles is mogelijk. Tegenwoordig wordt er bij de kunstnagels gesproken over vormen als ballerina, stilleto en coffin. Hierbij staat ballerina voor een ovale top, stilleto voor een puntige top en coffin voor smal gevijlde nagels met een rechte top. Bij dit alles wordt vaak ook nog een kleur toegevoegd om het af te maken. Kortom, met nagels kun je tegenwoordig echt alle kanten op.

10 juli 2019

Geef een reactie