Stress is een heel naar gevoel waar we eigenlijk allemaal op een zeker punt wel eens onderdoor aan kunnen gaan. Het kan komen door je school, werk, of persoonlijke kwesties. Vooral in de huidige maatschappij met een hoge werk en prestatiedruk zijn er veel mensen die ontzettend gestressed zijn. Dit is natuurlijk een hele slechte ontwikkeling, maar om de oorzaak aan te pakken is een stuk grotere opdracht dan de stress zelf aan te pakken. Daarom wil ik in dit blogje vooral focussen op wat oplossingen die kunnen helpen met de stress verminderen. Er zijn een hele hoop dingen die je kunt doen, en het ligt uiteraard ook gewoon aan persoonlijke voorkeur!

Beweging kan nooit kwaad

Iets wat erg goed kan helpen, is om elke dag even wat beweging op te zoeken. Lekker een stukje gaan rennen, of even een rondje fietsen. Er zijn heel veel dingen die je kan doen om sportief te blijven, en het is aan jezelf om uit te zoeken wat je het leukste vindt. Rennen en fietsen zijn natuurlijk de makkelijkste en meest voorkomende. Maar ook bijvoorbeeld een sport zoals boksen is erg goed. Dan kan je letterlijk de stress eruit slaan! Je hoeft ook helemaal niet lang te bewegen elke dag. Als je gewoon voor jezelf elke dag een half uurtje er tussen uit haalt om even wat actiefs te gaan doen, zul je al heel snel vooruitgang zien. Want behalve dat het goed is voor je lichaam, zijn je gedachten ook even heel ergens anders. Zo kan je goed loskomen van de stress die je de rest van de dag heb ervaren. En kan het ook nog eens helpen met je gedachten even goed ordenen als je weer terug bent. Je zult merken dat je een stuk helderder nadenken na even actief geweest te zijn. 

Ga er even tussenuit

Deze manier is iets ingrijpender, omdat het over een stuk langere periode gaat dat je er even weg bent. Maar het is echt heel goed voor je als je echt heel gestrest ben. Door even op een kleine vakantie te gaan, of zelfs een grote vakantie, breng je even afstand tussen jou en de stressvolle situatie. Daarna ben je weer helemaal klaar om er hard tegenaan te gaan, en heb je misschien wat beter perspectief gekregen. En je kan er helemaal zelf voor kiezen wat voor soort reis je wilt maken. Wil je gewoon even een weekendje naar Zeeland, of ga je bijvoorbeeld voor een rondreis Bali. De mogelijkheden zijn grenzeloos. En het is allemaal goed, zolang het je maar wat ontspanning geeft!

30 oktober 2019

Geef een reactie