Het is tijd voor een nieuw thema in je galerie. Het thema ” De geheimen van Egypte”, heb je al bedacht. Nu moeten de ideeën nog gevormd worden. En nergens beter dan in Egypte kun je deze ideeën op doen. Samen met je collega boek je een vakantie naar Egypte, zodat je de galerie de uitstraling kunt geven waar je naar op zoek bent.

Het graf van Cleopatra

Er is niemand die op vakantie gaat naar Egypte om het graf van Cleopatra te bezoeken. Niemand weet namelijk waar de grootste koningin uit de Egyptische geschiedenis begraven ligt. Ze ligt op een geheime plek samen met haar grote liefde Antonius, zodat de twee nooit gescheiden zullen worden. Door rond te lopen in de Vallei der Koningen, kun je een voorstelling maken van hoe het graf eruit zou zien. Als je de sfeer proeft van dit magische stukje historie kan het niet anders dan dat er nieuwe ideeën voor de galerie zullen ontstaan.

De mystiek van de Piramides

Op een typische zonovergoten dag tijdens je vakantie Egypte, kun je de piramides gaan bezoeken. Hoewel ze als bouwwerk ontdekt zijn, dragen ze een groot geheim met zich mee. Tot vandaag zijn wetenschappers er niet achter hoe de piramides zijn gebouwd en waar de grote stenen vandaan kwamen. Lang niet alle piramides zijn van binnen bezocht, simpelweg, omdat er geen ingang is. Wat ligt er verborgen? Welke schatten worden er bewaard of wie ligt er begraven. De mystiek die rond de piramides hangt, zal ongetwijfeld inspiratie oproepen voor het nieuwe thema van je galerie.

De Sfinx van Gizeh

Er wordt veel gespeculeerd over de Sfinx van Gizeh. De Leeuw met het mensenhoofd houdt al eeuwen de wacht over iets. Maar over wat? De geruchten gaan dat er een immens grote bibliotheek verscholen gaat onder de Sfinx. Deze bibliotheek (waarvan het bestaan dus niet zeker is) wordt de “Hall of records” genoemd. Er zouden ontelbare papyrusdocumenten verzameld zijn met informatie over de Egyptische beschaving en zelfs over de verzonken stad Atlantis. Als je met deze gedachten naar de Sfinx kunt kijken en je fantasie de vrije loop laat, dan weet je naar welke kunstenaars je op zoek moet gaan voor je galerie.

De verzonken stad

Voordat je de vakantie Egypte afsluit op een van de prachtige stranden. Waar je de nieuwe ideeën uit kunt werken, rest je nog één te bezoeken geheim. Namelijk de verzonken stad Heracleion. In het jaar 2000 is dertig voet onder de zeespiegel een stad ontdekt door de Franse archeoloog Franck Goddio. Er werd gedacht dat deze stad verloren was, maar niets bleek minder waar. Trek je duikspullen aan en bezoek dit unieke geheim wat perfect aansluit bij het nieuwe thema van je galerie.

30 juni 2019

Geef een reactie