Soms heb je een reden om een feestje te geven. Dat kan van alles zijn: van een nieuwe baan tot de geboorte van een kind, van een huwelijksjubileum tot een afscheidsfeest omdat je voor langere tijd naar het buitenland gaat. Ik vind feestjes hartstikke leuk en grijp elke gelegenheid aan om groots uit te pakken. En ook het organiseren van het feest zelf vind ik geen enkel probleem. Sterker nog, voor mij begint daarmee de voorpret al!

Maar ik merkte dat lang niet iedereen het leuk vindt om iets te organiseren, of dat mensen opzien tegen de moeite die dit gaat kosten. En dat is zonde vind ik! Want als je het slim aanpakt is het helemaal niet zo veel werk. En de “moeite” betaald zich altijd uit. Niets geeft een fijner gevoel dan als je ziet dat alles soepel verloopt op jouw feestje en je gasten het naar hun zin hebben. In deze blog geef ik je 3 tips hoe ik de voorbereiding aanpak.

1. Kies je soort feest

Bedenk als eerste wat voor soort feest je wilt geven. Ben jij een echt feestbeest, en verwacht je dat je gasten dat ook zullen waarderen, dan kan je voor een feest gaan met dansvloer en Dj. Maar ook een tuinfeest is een optie, of wat dacht je  van een borrel op een boot? Of een brunch/lunch of activiteit zoals een spel? Alles kan en alles mag, het is tenslotte jouw feestje! Het is maar net wat jou het leukste lijkt.

2. Goed feest is een investering

Het kan best het nodige geld gaan kosten als je een goed feest organiseert. Maar geloof me, dat is nu even zuur maar het is het geld meer dan waard. Je gasten zullen het nog lang over deze herinnering hebben en je dankbaar zijn dat jij dit voor ze georganiseerd hebt. Ik wil je aanraden dan ook niet te zuinig te zijn wat betreft uitgaven. Want goedkoop blijkt vaak duurkoop. Hapjes die net niet zo lekker smaken, aankleding die net niet mooi is of geluid/licht wat net niet zo denderend is als je had gehoopt, deze zaken doen afbreuk aan je feest. Slimme tip: kijk ook eens naar de optie om benodigdheden te huren. Dan hoef je niet in een keer veel geld uit te geven door iets te kopen. Zo kan je bijvoorbeeld geluid huren, top resultaat voor een kleine prijs!

3. Begin op tijd

Zoals ik al eerder zei, voorpret is ook al deel van de pret. Zowel voor jou als voor je gasten. Want niets is leuker dan het vooruitzicht op een leuk feest! Begin daarom op tijd met het versturen van de uitnodiging. Dan weten je gasten al langere tijd dat jij een feest geeft en kunnen ze hier rekening mee houden. En aangezien veel mensen een drukke agenda hebben is dat wel zo fijn. Het zou toch jammer zijn als jij een week van te voren je feest aankondigt en er bijna niemand kan! En als die uitnodiging vroeg de deur uit is geef jij jezelf een lange aanloopperiode tot het feest zelf. Geen stress of korte termijnplanning, nee jij kan lekker op je gemak alles regelen. En dat is wel zo prettig.

23 mei 2019

Geef een reactie