Het maakt niet uit welke maat je hebt, je wilt je altijd mooi voelen. Lekker in je vel is lekker in je kleding. En dat straal je direct uit. Soms kun je wel een beetje hulp gebruiken, bijvoorbeeld van een korset. Een korset zorgt ervoor dat je natuurlijke vorm iets benadrukt wordt. Het heeft niets te maken met insnoeren van eventuele rolletjes. Nee, een korset zorgt ervoor dat je kleding net wat mooier valt en dus fijner zit. Je moet bij een korset ook niet denken aan een zwaar ding met veters en baleinen, nee, je moet het zien als mooie lingerie met wat versteviging op strategische plaatsen.

Een korset of corselet doet veel voor je figuur

Door een korset of corselet te dragen, zorg je er niet alleen voor dat je kleding mooier zit. Je geeft ook je lijf wat extra steun. Zo’n corselet kan bijvoorbeeld heel fijn zitten als je last hebt van rugklachten. Door de versteviging die in de stof in aangebracht, zal je houding automatisch ook verbeteren. En dat is natuurlijk goed nieuws. Want door een betere houding kan het zomaar zijn dat je nek- en rugklachten als sneeuw voor de zon verdwijnen. Dat je kleding dan ook nog een stuk mooier zit is natuurlijk alleen maar een extra plus!
Korset

Een korset is niet alleen voor verkleedfeesten

Denk je bij een korset vooral aan Middeleeuwse jonkvrouwen en fantasy-fairs? Dan heb je een ander beeld dan het gangbare. Je kunt een corselet natuurlijk hiervoor gebruiken, maar het is vooral geschikt om onder je kleding te dragen. Door het corselet te dragen worden je natuurlijke vormen iets beter in model gebracht. Dat is dan weer niet het uitgangspunt tijdens een fantasy-fair. Daar gaat het erom dat iedereen ziet wat je draagt. Een corselet kun je echter heel discreet dragen, dat is ook wel een fijn idee!

Een korset kun je aanpassen naar jouw lijf

Iedere vrouw is anders. Het is daarom fijn dat er diverse stelmogelijkheden aan ieder korset zijn. Je begint natuurlijk al met het bestellen van de juiste maat. Maar ook ede bandjes kunnen prima gesteld worden. Dit doe je aan de achterkant, net als bij je BH. Ook in het kruis zijn vaak wat stelmogelijkheden. Door haakjes of door drukknoopjes. Op deze manier maak je je dit kledingstuk helemaal eigen. Op die manier voel je bijna niet dat je iets extra’s aan hebt onder je bovenkleding.

4 oktober 2018

Geef een reactie