Ken je dat gevoel dat je zo erg toe bent aan zomervakantie? Ik wel in ieder geval. Na een lange periode van onduidelijkheid wat betreft het reglement rondom corona heeft de hogeschool Leiden besloten alsnog toetsen te gaan afnemen, terwijl elke andere hogeschool minimaal tot september gesloten bleef. Niet echt fijn nieuws dus. Het voordeel is wel dat ik minder studievertraging oploop dan de rest, maar het voelt alsof ik in de zomervakantie naar school moet terwijl de rest vrij heeft. Je kunt je wel voorstellen dat ik niet super gemotiveerd ben, maar goed. Het leven draait door en dat betekent dat ik in het heerlijke lentezonnetje met mijn neus in de schoolboeken moet gaan zitten.

Bijna klaar

Er stonden nog drie toetsen op de planning waarvan twee theorietoetsen en één project. Voor de theorietoetsen hebben we online lessen gevolgd. Ik heb even moeten wennen aan de online lessen, want iedereen praat door elkaar heen en de leraren zijn nauwelijks verstaanbaar. Ook raak ik super snel afgeleid. Voor het project was mijn focus gelukkig een stuk beter. Dat kwam mede doordat het onderwerp van het project mijn interesse trok en ik met een kleinere groep in de videochat zat. Nadat eindelijk het einde in zicht was, heb ik besloten om met een aantal klasgenoten een feestje te geven zodra de laatste toets geweest was. Maar dat moest natuurlijk wel nog even goed voorbereid worden. Gelukkig had niemand van ons de behoefte om er een speciaal feest van te maken, dus uiteindelijk bestond de voorbereiding voornamelijk uit meubels aan de kant zetten en een aantal flessen drank en kratten bier halen.

Het feestje

Iedereen had natuurlijk super veel zin in het feest. Al helemaal na deze stressvolle periode wat betreft de toetsen voor school en ook omdat het vanwege corona niet echt mogelijk was om te feesten. Gelukkig zijn de maatregelen ondertussen wat versoepeld en is een klein huisfeestje inmiddels wel weer toegestaan. Na een aantal drankspelletjes zat de sfeer er goed in. En iets wat ook heeft bijgedragen aan de sfeer was het sfeervolle led verlichting wat ik van tevoren had gekocht. De led lampen kon ik zelf instellen tot een bepaalde kleur en dat had een positief effect op de feestelijke avond. De lampen kunnen ook normaal wit licht produceren, dus ik denk dat ik ze zelfs laat hangen. Het is een waardevolle toevoeging op de sfeer in mijn huis.

4 juli 2020

Geef een reactie