Sinds de pandemie zijn ontzettend veel mensen begonnen met het renoveren van hun woning. Wanneer we zoveel thuis zitten is het wel zo fijn om in een hele mooie woning te zijn. Maar nu is de zomer er en gaan we met het lekkere weer vaker naar buiten. Als je een tuin hebt is het ook heel erg leuk om hier iets moois van te maken. Helaas besteden veel mensen slechts weinig aandacht aan hun tuin. Ze denken dat tuinieren heel veel tijd kost, tijd die ze niet hebben. Maar dit is niet persé waar. Alhoewel het in het begin wat tijd en moeite kost om de tuin te verbouwen, kun je een mooie en gezellige tuin daarna gemakkelijk onderhouden. Zeker als de oppervlakte van de tuin niet gigantisch is. In dit artikel bespreken we tips om een mooie, zelfs professionele tuin te ontwerpen.

Denk aan locatie

Voordat je je tuin gaat inrichten is het belangrijk om de locaties voor je bloemen en planten goed uit te kiezen. Bestudeer daarom de wind en zonpatronen in je tuin. Stel dat je bijvoorbeeld een vuurkorf of buitenhaard wilt plaatsen dan is het belangrijk dit op een plek te doen waar niet te veel wind staat. Waar je je planten en bloemen of misschien zelfs een moestuin plaatst, wil je zorgen dat er gedurende de dag genoeg zon aanwezig is.

Begin klein

Wanneer je een home-makeover programma ziet dan zie je vaak in 3 dagen een totale transformatie van zowel huis als tuin. Maar in de realiteit is dit natuurlijk bijna onmogelijk. Zeker als je een beginnende tuinier en tuinarchitect bent, is het verstandig om stapje voor stapje te beginnen. Het leuke aan een tuin creëren is juist om over een langere periode eraan te werken en het te verbeteren. Op deze manier is het ook beter vol te houden. Je kunt er een of twee keer per week een paar uur aan werken.

Ervan genieten

Als je eenmaal een fantastische tuin hebt gecreëerd vol met bloemen en planten, dan wil je er natuurlijk ook van genieten. Zorg er daarom voor dat je flink wat mooie tuinmeubelen in je tuin hebt. Kies bijvoorbeeld voor een dining loungeset zodat je in de zomer in de avond lekker buiten kunt eten. Een andere leuke optie die veel mensen vergeten is een hangmat. Je hoeft bij een hangmat niet persé twee grote bomen te hebben waartussen ze opgehangen moeten worden. Er zijn namelijk ook veel hangmatten die met een eigen standaard komen.

26 juni 2021

Geef een reactie