De meeste mensen kopen als ze een PC willen een PC die al door een bedrijf in elkaar is gezet. Ze gaan dan op zoek naar specificaties waar de computer aan moet voldoen en geloven het dan wel. Wat als ik nou zeg dat het echt veel goedkoper is om zelf de computer onderdelen los te kopen? Dat is niet iets waar velen aan denken. Er wordt nog altijd gedacht dat je eigen computer onderdelen kopen en je PC in elkaar zetten iets is voor nerds. Echter zijn er tegenwoordig genoeg YouTube filmpjes te vinden die je uitleggen wat je waar moet plaatsen, dus het is niet meer ingewikkeld. Probeer het zelf, en als je er niet uit komt bel je die geeky neef van je.

Waarom is het goedkoper?

Door je computer onderdelen los aan te schaffen ben je veel minder geld kwijt dan een built-in PC. Hoe komt dat nou precies? Bij het kopen van een voorgebouwde PC betaal je ook voor de bouwkosten. Dat is waar ze je op pakken. Je betaalt al gauw 200 euro meer voor dezelfde specificaties. Dat komt omdat de produceerders weten dat je bereid bent ervoor te betalen. Als je je computer onderdelen los koopt ben je 200 euro rijker, en misschien een uurtje kwijt met in elkaar zetten. Het loont zich dus echt.

Het kopen van de computer onderdelen

Je kunt je computer onderdelen het beste allemaal in één keer kopen bij een specialist. Zoek voordat je je computer onderdelen koopt een lijstje op van benodigdheden. Zo heb je een CPU nodig, een videokaart, RAM-geheugen, schijfruimte, voeding, en meer. Er zijn op het internet lijstjes te vinden van benodigdheden. Vervolgens ga je online of offline bij de specialist kijken wat voor specificaties per computer onderdeel je zou willen. Als je echt geen idee hebt waar je moet beginnen kun je het beste naar de offline winkel gaan.

Het in elkaar zetten

Nu je alle computer onderdelen in huis hebt gehaald kun je de computer in elkaar gaan zetten. Ook hiervoor kun je allerlei informatie op het internet vinden. Het makkelijkst is om filmpjes te gebruiken om te zien waar de onderdelen in de kast moeten komen. Ook staan er vaak per computerkast online gebruiksinstructies en wat waar moet komen. Je kunt het dus helemaal zelf! En je bespaart met losse computer onderdelen maar liefst 200 euro of zelfs meer op de totaalprijs van je computer. Bovendien heb je de specificaties precies zoals jij ze wilt.

9 oktober 2018

Geef een reactie